اتاق تاریک

‏اتاق تاریک‏ (1396)
‏DARK ROOM‏

5.9
رای شما:
0/10
بر اساس رای 238 کاربر
درام
اکران شده در 1397/09/28

خلاصه داستان فیلم سینمایی اتاق تاریک
فرهاد و هاله فصل جدید زندگی خود را آغاز کرده‌اند و این سرآغاز تغییرات دیگری است که آنها را در مواجهه با مسائل جدیدی قرار می‌دهد.

: داستان یک زوج جوان که به همراه تنها کودک در خانه ای جدید تصمیم به زندگی با کیفیت بهتری دارند .اما برای کودکشان اتفاقی رخ میدهد که آرامش خانواده را بهم می ریزد.
یاسر فریادرس: بلاتکلیفی، شاید کوتاه‌ترین توصیفی باشد که بتوان از «اتاق تاریک» ارائه داد. اینکه مساله مهمی مانند آزار جنسی کودکان موضوع فیلم روح‌اله حجازی است شاید این تصور را به وجود بیاورد که او هم مانند پوران درخشنده و فیلمش نگاهی دردمندانه به یکی از اتفاقات زیر پوست جامعه داشته است، اما گویا مساله حجازی این نیست.
رضا پورحسین: «روح الله حجازی» که در مقام نویسنده ، تهیه کننده و کارگردان فیلم اتاق تاریک گام به سی و ششمین دوره جشنواره فجر گذاشته است ، مخاطب را همچون برخی آثار گذشته اش به دنیای تردیدهای عجیب و غریب خود سوق می دهد.
مریم انصاری: «حجازی» در فیلم های قبلی اش هم نشان داده بود که صرفا به دنبال طرح مساله است، نه ارائه راه حل، و اساسا رسالت فیلم اجتماعی را همین بیان مساله اجتماعی میداند، اما در اتاق تاریک، حتی بیان مساله هم معوج و درهم و برهم است.
فیلم‌های سینمایی برتر جشنواره فجر؛ «دارکوب»، «جشن دلتنگی»، «مغزهای کوچک زنگ زده»، «اتاق تاریک»، «کار کثیف»، به‌عنوان فیلم‌هایی با محور پیشگیری از جرم توسط «قوه قضاییه»، معرفی شدند.
که «لادن ژاله‌وند»، «روح الله حجازی»، «علی قائم‌مقامی»، «محمود رضوی»، «بهروز شعیبی»، «سعید سعدی»، «هومن سیدی»، «پدرام شریفی» و «خسرو معصومی» از سوی هیات داوران پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تقدیر شدند.
«مهران ملکوتی»، با حضور در فیلم‌های سینمایی؛ «مغز‌های کوچک زنگ زده»، «سوء تفاهم» و همچنین «حسین بشاش»، با حضور در فیلم‌های سینمایی؛ «ماهورا» و «اتاق تاریک»، پرکارترین صدابرداران در «سی‌و‌ششمین جشنواره فیلم فجر» هستند.
«پیمان شادمانفر»، با حضور در فیلم‌های سینمایی؛ «اتاق تاریک»، «سوء تفاهم» و «مغزهای کوچک زنگ زده»، پرکارترین فیلم‌بردار در «سی‌و‌ششمین جشنواره فیلم فجر» است.
سوتی های فیلم اتاق تاریک (0 سوتی)
دیالوگ های فیلم اتاق تاریک (0 دیالوگ)
جزئیات بیشتر از فیلم اتاق تاریک
پخش کننده: خانه فیلم
میزان فروش: 1،177،948،000 تومان
سوالات نظرسنجی ( 8 سوال)

فیلم ارزش یک بار دیدن را دارد؟


فیلم از لحاظ فنی و هنری باکیفیت ساخته شده است؟


تیم بازیگران، نقش‌ها را خوب بازی کردند؟


داستان و ساختار فیلم غیرتکراری و جدید بود؟


حرف و پیام فیلم، مفید و ارزشمند هست؟


بعد از پایان فیلم به آن فکر می‌کردید؟


فضای فیلم با فرهنگ خانواده شما سازگار است؟


فضای فیلم مناسب کودکان است؟

نظر خود را ثبت کنید
ارزیابی مردم از فیلم اتاق تاریک (از مجموع 32 رای)

ارزش تماشا
7.8
خوش ساخت
7.4
بازیگری
7.7
خلاقانه
7.3
محتوای مناسب
8.0
تفکربرانگیز
6.5
مناسب خانواده‌
5.7
مناسب کودکان
1.9
رای شما:
0/10
حداقل کارکتر بررسی: 0 /60
بررسی‌های مردم درباره فیلم اتاق تاریک (38 بررسی)
مانلی نشایی مقدم
من اسمش و میشنوم همش یاد رمان اتاق تاریک میافتم فیلمش قشنگع؟
0 لایک
3 نظر
1399/04/23
جوجو
اره خوبه ببین من ک دوس داشتم
3 لایک
1399/04/23
کاشف استعداد سحر
بد نیست
1 لایک
1399/04/23
علی فیلم بین
آموزنده است و ارزش دیدن داره قطعا
1 لایک
1399/04/24
رضا فیلمفارسی علی جان شما حتما نقد امیر قادری یا فراستی رو بخون
0 لایک
4 نظر
1398/10/12
علی فیلم بین
نقد شخصی مثل آقای فراستی که به راحتی به سلیقه ی سه میلیون مخاطب مطرب توهین میکنه و میگه اینا لمپن هستن رو شما میشینی مطالعه میکنی؟
پس عملا توهین به شخصیت خودت رو قبول کردی.
0 لایک
1398/10/13
رضا
مطرب واقعا فیلم بدی بود خب آقای فراستی رو قبول ندارین بقیه منتقدان رو که قبول دارین
0 لایک
1398/10/13
علی فیلم بین
کاری با خوب یا بد بودن فیلم ندارم دوست عزیز، بحث بر سر لحن ایشون هست که باید یاد بگیره نقد کردن با توهین فرق داره...
من اتاق تاریک رو دوست داشتم، سلیقه ی شما هم هر چی که هست محترمه، دوست دارم نظر خودتون رو بدونم نه اینکه فلان منتقد چه نظری داشته درباره ی فیلم :)
0 لایک
1398/10/14
باران ک
بله دقیقا
0 لایک
1399/03/27
مریم ع
بسیار عالی، جذاب، مهیج و غیر قابل پیش بینی
0 لایک
0 نظر
1398/02/22
مریم عطری بسیار عالی
2 لایک
0 نظر
1398/01/26
غزل ههاها
موضوع فیلم بسیار جالب بود و موضوعی بود که کمتر در سینمای ایران وجود داره اما به نظرم بازی خیلی بهتر میتونست باشه
1 لایک
0 نظر
1398/01/17
یاور
بیست و یک اسفند در شبکه نمایش خانگی
1 لایک
0 نظر
1397/12/18
ممدرضا
اتاقی که تاریک نبود!

اصولاً پرداخت به موضوعاتی که در ایران به نوعی تابو است نیاز به دقت و ظرافت خاصی دارد، دقتی که علاوه بر انتقال درست مفهوم از خط قرمزها عبور نکند تا دچار ممیزی و سانسور نشود.
اتاق تاریک فیلمی است با درونمایه کودک آزاری!
موضوعی که پوران درخشنده با هیس "دخترها فریاد نمی زنند" جنجالهایی به پا کرد اما حجازی با ترکیب این اتفاق با چاشنی معما دلهره آن را متفاوت جلوه داده است.
حجازی با "زندگی مشترک آقای محمودی و بانو" و "زندگی خصوصی آقا و خانم میم" مهارت خود را در ایجاد کنش و واکنش با دیالوگ ها بین افراد نشان داد.
اما اتاق تاریک بیشترین ضربه را از فیلمنامه خورده است فیلم می خواهد در مورد تجاوز جنسی کودکان صحبت کند پس به طور کلی پرداختن به شاخ و برگ‌ها فیلم را از جریان اصلی خود خارج می‌کند برای مثال دیالوگ شعاری ساره بیات را در مورد زن چادری و تخم مرغ را به یاد بیاورید. مفهوم این خرده داستان در فیلمی که در مورد کودک آزاری است چیست؟
آیا حجازی از این طریق می‌خواهد قضاوت های نابجا را نشان دهد؟ یا پرداختن به شغل پدر چه فایده ای دارد؟ این خرده داستان های اضافی در فیلم کم نیست ولی آنچنان هم به چشم نمی‌آیند.
نشانه ها و نمادهایی که در فیلم وجود دارد برای هر مخاطب علاقه مند به سینما جذاب است برای مثال استفاده از سگ و رنگ‌های قرمز و سبز و مشکی.
همچنین نور پردازی و لوکیشن فیلم به وهم آلود بودن آن کمک کرده است.اوج فیلم را می توان در لحظه گره گشایی و گفتن حقیقت توسط پسر دانست.البته پایان بندی فیلم ممکن است کمی حس بیهودگی به بیننده القا کند. از ماندگارترین سکانس های فیلم سکانس میز شام است. حجازی با دیالوگ نویسی های دقیق ذره ذره تنش را بالا میبرد.
آخرین نمای فیلم هم با لحنی استعاری فیلم را با پایان کوبنده ای به اتمام می‌رساند ، ایستادگی در برابر ترسها!
اتاق تاریک را ببینید اگرچه فیلم شاهکاری نیست!
2 لایک
0 نظر
1397/11/04
آرش برهان آزاد خیلی مزخرف بود😣😣😣😣😣
4 لایک
0 نظر
1397/10/26
ماهی فیلم خیلی معمولی به درد سینما رفتن نمیخوره برای تلویزیون خوبه با نکته های تربیتی برای بچه ها
2 لایک
0 نظر
1397/10/25
سید محمد سادات میر
با دید یه فیلم روانشناسی نه فیلم سرگم کننده و با توجه به محدودیت ها در گفتن و نشون دادن کودک آزاری به نظرم فیلم خوب و قابل تاملی بود
2 لایک
0 نظر
1397/10/20
افسانه بانو امشب شبکه آی فیلم در موردش توضیح داد مشتاق شدم ببینمش ولی خب شرایطش نیست امیدوارم زودتر به شبکه نمایش خانگی بیا
2 لایک
0 نظر
1397/10/19
حنا خانوم بهترین فیلمی بود که دیدم با موضوعی متفاوت در سینما
2 لایک
0 نظر
1397/10/05
سینا فکری
چهارشنبه در سینما های سراسر کشور
1 لایک
0 نظر
1397/09/26
آرمان عسگری مگه داریم موضوع از این قشنگتر؟!
1 لایک
2 نظر
1397/09/19
علی فیلم بین
موضوع خوبه ولی متاسفانه توی جشنواره سال قبل داوری نشد!
1 لایک
1397/09/30
راد شهبازی
قطعا فیلم چندان باکیفیت و منسجم نبوده که در بین نامزدها قرار نگرفته !
1 لایک
1397/11/02
طاها مزینانی آقا تنور رو بگیرین تا داغه
1 لایک
0 نظر
1396/11/24
میثم رشیدی مهرآبادی
🎬 کارگردانِ «اتاق تاریک» این روزها دل و دماغ ندارد؛ از سویی در هیچ کدام از رشته های جشنواره، حتی نامزدی هم به دست نیاورد و از سوی دیگر برخی از نقدهای سینمایی او را در نشست خبریِ فیلم، به واکنش واداشت.

🎬 دلگیری او را به طور واضح تر می شود از آخرین پستش در شبکه های اجتماعی فهمید که خطاب به فرزندش نوشت: امیرعلی ام! اتاق تاریک با تو رقم خورد. تو و هم نسلان تو وقتی بزرگتر شوید و روزی روزگاری به تماشای اتاق تاریک بنشینید، میفهمید که من کم فروشی نکردم! سفارش نگرفتم و با اشک و درد ساختم! من جایزه ام را در سالن های سینما از خنده ها و اشکهای مردم گرفتم. من محبتهای مردم پیش از اختتامیه و پس از آنرا فراموش نمی کنم. من دغدغه دارم و مستقل مستقل مستقلم! سالهاست می دانم که اخلاق، آموزش و تربیت مهمترین نیاز فراموش شده جامعه ماست. من قصه نسل تو را گفتم و قصه گفتن را بلدم! این را تو هم خوب میدانی که با قصه هایم بخواب می روی. چهار دوره است که تمام تلاششان را کرده اند تا فیلم نسازم و باز می سازم به لطف حق.

🎬 سید روح الله حجازی اهل آبادان است و سال 58 در حالی به دنیا آمد که کمتر از یک سال بعد، آتش جنگ به خانه اش رسید و پدرش از مردانی بود که فرش فروشی اش را کنار گذاشت و همراه مردان مدافع، اسلحه به دست گرفت. شاید تندی هایی که از او در این روزها و خصوصا در نشست مطبوعاتی دیدیم را بشود به گرم مزاجی او و همانندی اش با آبادانی های خونگرم نسبت داد.

🎬 سید روح الله حجازی در خانواده ای رشد کرد که با هنر و سینما نسبتی نداشتند اما او با پشتکار، راهش را هموار کرد و فیلم هایش را قدم به قدم ساخت و پیش آمد.

🎬 «اتاق تاریک» ششمین تجربه ی سینمایی حجازی است و پیش از «اتاق تاریک»، «مرگ ماهی» اولین فیلمی بود که فیلمنامه اش را هم حجازی به تنهایی نوشت. مرگ ماهی با تمام تلاش های حجازی و حضور چهره ها و ستاره های سینمایی به موفقیتی دست پیدا نکرد و علت اصلی آن را می شد در فیلمنامه آن جستجو کرد. مرگ ماهی فیلمی شیک و به اصطلاح روشننفکرانه بود که اگر داستانش چفت و بست محکمی داشت، به خاطر ستاره هایش می توانست به یک پدیده منتهی شود اما با فاصله زیادی نسبت به «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» ایستاد.

🎬 فیلم «هیهات» البته به خاطر اپیزودیک بودنش و این که حجازی می توانست تنها بخشی از زمان فیلم را به دست بگیرد، قابل مقایسه با کارهای دیگر او نبود و حالا «اتاق تاریک»، بهترین دلیل بر این ادعا است که موفقیت حجازی در کارگردانی، لزوما به این معنا نیست که می تواند فیلمنامه نویس موفقی نیز باشد.

🎬 «اتاق تاریک» البته در ساخت و پرداخت سینمایی هم با مشکلاتی روبروست که باز هم بیشتر این اشکالات را باید در ریشه آن، یعنی فیلمنامه جستجو کرد.

🎬 حق می دهیم که کارگردان مستقلی مانند روح الله حجازی که قرار است تهیه کنندگی فیلمش را هم بر عهده بگیرد، بعد از 3 سال دوری از سینما، بخواهد همه دغدغه هایش را در قالب تصویر به مخاطبانش منتقل کند اما این انتقال اگر هنرمندانه و بر اساس اصول حرفه ای نباشد، فیلم را به اثری خنثی و تا حدودی بی حاصل تبدیل می کند یا در خوشبینانه ترین وضعیت، آنگونه که انتظار می رود، نمی درخشد و جایش را در بین مردم و مخاطبان باز نمی کند.

🎬 «اتاق تاریک» با همه دغدغه های اجتماعی و مهمی که کارگردان و نویسنده اش داشته، متاسفانه فاقد نیروی لازم برای تاثیرگذاری بر مخاطب است و نهایتا تماشاگرش را به این نتیجه می رساند که: «بیشتر مراقب روحِ فرزندانمان باشیم!»

🎬 این نتیجه اگر چه بسیار مهم و قابل تامل است اما آن را می شود حتی در قالب یک اثر کوتاه چند دقیقه ای هم به مخاطب ارائه داد.

🎬 تماشاگر امروز که با همه سختی ها خود را به سالن سینما می رساند، انتظار دارد که به جز سرگرم کنندگی (که رگه های آن در «اتاق تاریک» باریک و کم جان است) به محتوای قابل توجهی نیز دسترسی پیدا کند. «اتاق تاریک» در بیان مانیفست های اجتماعی اش مثل ازدواج زنان سن بالا با مردان کم سن و سال تر، شعارهای فمنیستی، حمایت از حیوانات، حمایت از مهاجران بی پناه، وضعیت جوانان و نسبتشان با خانواده های از هم پاشیده، زنان مطلقه و سرنوشت آن ها، عمل های زیباییِ خارج از عرف و انبوه دیگری از دغدغه ها، موفق نیست و بیان این دغدغه ها به بیشتر از یک فیلمنامه و فیلم نیاز دارد و گفتن همه آن ها در یک اثر، منجر به وضعیتی می شود که امروز در «اتاق تاریک» شاهدش هستیم.

🎬 سید روح الله حجازی بی شک در ادامه مسیرش نیاز به همراهی فردی با عنوان «فیلمنامه نویس» دارد که بتواند دغدغه های او را در قالب سکانس هایی سنجیده و حساب شده، پشت سر هم ردیف کند و حجازی هم در پشت دوربین، تمام حواسش به قاب بندی ها و بازیِ بازیگران باشد و در نهایت فیلمی تولید شود که امکان دفاع از آن برای همه فراهم گردد.

🎬 عشق حجازی به سینما قطعا آینده درخشانی برای او رقم خواهد زد به شرط آن که از همه نقدهای تند و نرم، بدون پیشداوری و موضع گیری بهره ببرد و راهش را با چراغ هایی که دیگران می افروزند، بهتر و زودتر پیدا کند.
1 لایک
1 نظر
1396/11/24
منظوم
سلام و روز خوش خدمت شما دوست عزیز منظوم.
بابت نظر و نقد خوبتون بسیار ممنون هستیم و بسیار خرسندیم و به خود میبالیم که کاربرانی همچون شما در سایت ما فعالیت دارند و در قبال آثار وظیفه خود میدانند که نظراتشان را ارسال فرمایند.
اگر شما مایل بودید و دوست داشتید، ما میتوانیم نقدهای شما را با نام خودتان به عنوان مرجع سینما و تلویزیون ایران، در سایت منظوم منتشر کنیم.
در صورت تمایل با آیدی تلگرامی:
Manzoomadmin@
تماس برقرار کنید و نقدهای خود را ارسال فرمائید.
موفق باشید.
1 لایک
1396/11/24
❤کیمیا❤ حیف بازی های خوب که هیچکودوم دیده نشدن حیف
2 لایک
0 نظر
1396/11/23
فاطمه هادی تیزر اتاق تاریک رو دیدم فکر کنم از اون فیلمای تم خیانت هستش
2 لایک
0 نظر
1396/11/04
فاطمه هادی هیچ وقت زود قضاوت نکنید یعنی چی ساره جان بازی کرده باشه عالیه !!! صبر داشته باشید فیلم اکران شه بعد بگید عالیه
2 لایک
0 نظر
1396/08/23
❤کیمیا❤ وقتی ساره جان تو این فیلم بازی کرده ینی عالیهههه
2 لایک
1 نظر
1396/08/23
علی فیلم بین
اصلا دلیل نمیشه، مثل فیلم زرد.
1 لایک
1397/09/30
فاطمه هادی خیلی مسخره هستش اگه ساعد سهیلی و ساره بیات تو این فیلم با هم زن و شوهر باشن خخخخخخخخ
1 لایک
2 نظر
1396/07/14
❤کیمیا❤
فاطمه جان توی این فیلم ساعد سهیلی و خانوم بیات زوج هستن و سن خانوم بیشتر از اقاس و بچه ی کوچکی هم دارن
1 لایک
1396/11/03
❤کیمیا❤
من رفتم دیدم و همون طور ک فکر میکردم عالییی بود مخصوصا بازی فوق العاده ساره بیات
2 لایک
1396/11/15