حواشی «بهزاد عبدی» (6 حاشیه)

اپرای «حافظ» سومین همکاری مشترک بهروز غریب‌پور به عنوان نویسنده‌ی لیبرتو و بهزاد عبدی است که در سال (1391) به رهبری ولادمیر سیرنکو ضبط شد.
این اپرا نیز همانند اپرای «عاشورا» و «مولوی» با دو استیل آواز کلاسیک ایرانی و آواز کلاسیک غربی تنظیم شده‌است که محمد معتمدی، حسین علیشاپور، اسحاق انور، مهدی امامی، محمد ذاکر حسین، مژگان چاهیان، سحر محمدی، بابک صبوری، اسحاق انور، مهدی امامی، سجاد پورقناد، علیرضا سعیدی، وزیر: علیرضا سعیدی، علیرضا علویان، علیرضا مهدیزاده، وصال علوی، رسول رهو، طیب فقیه، صادق اسحاقی، کیوان فرزین، علی زند وکیلی، مهدی مهدی قلی، مهدی هدایی، هادی فیض آبادی، سیاوش عظیمی در آن نقش دارند.
بهزاد عبدی یک‌سال پس از تولید اپرای مولانا در نامه سرگشاده‌ای به حذف نامش در بروشور اپرای مولانا اعتراض کرد.
پس از انتشار این نامه بهروز غریب‌پور جوابیه‌ای به این نامه منتشر کرد.
اپرای «مولانا» دومین همکاری مشترک بهروز غریب‌پور به عنوان نویسنده‌ی لیبرتو و بهزاد عبدی است که در سال (1388) به رهبری ولادمیر سیرنکو ضبط شد. این اپرا نیز همانند اپرای «عاشورا» با دو استیل آواز کلاسیک ایرانی و آواز کلاسیک غربی تنظیم شده‌است که همایون شجریان، محمد معتمدی، حسین علیشاپور، علی خدایی، ملیحه مرادی، مصطفی محمودی، اسحاق انور، مهدی امامی، کیوان فرزین، سارا رضازاده، علی یاری، رضا نجفی مهیاری، علی نجفی ملکی، سولماز بدری در آواز ایرانی و محمدرضا صادقی، عامر شادمان، مهدی جاور، سجاد پورقناد و احسان نصیری خوانندگان کلاسیک آن هستند.
بهزاد عبدی آهنگساز «اپرای عاشورا» با بیان اینکه «اپرای عاشورا» موسیقی و اپرای ملی ما است، می‌گوید: اپرای «عاشورا» بر اساس آیین «سیاوش کشون» نوشته‌شده که بسیاری از نسخه‌های تعزیه نیز بر اساس این آیین شکل گرفته‌اند. ما هم برای تولید این اثر موسیقایی برداشتی از این گونه‌های ارزشمند موسیقایی داشتیم که به اعتقاد من پاسبان موسیقی ملی ما بوده‌اند.
اپرای «عاشورا»، اولین اپرای ساخته‌شده توسط بهزاد عبدی و همچنین اولین اپرای با استیل آواز ایرانی است که در سال (1387) بر روی لیبرتوی بهروز غریب‌پور ساخته‌شد. ضبط این اپرا در همان سال با خوانندگی محمد معتمدی، مهدی امامی، علی خدایی، مصطفی محمودی، فرشاد فولادوند، عامر شادمان، مهدی جاور، بهار موحد، کیوان فرزین، حسین مومن ثانی در ایران و اکراین انجام شد که توسط بنیاد رودکی به انتشار رسید ولی به جز در برنامه‌های مربوط به بنیاد رودکی، در هیچ جا این سی دی در دسترس عموم قرار نگرفت! ولی اجرای عروسکی آن بارها توسط بهروز غریب‌پور در کشورهای مختلف به روی صحنه رفته‌است.
بهزاد عبدی بعد از اتمام تحصیل در دبیرستان البرز، مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی مهندسی متالورژی از دانشگاه "صنعتی شریف" اخذ نمود. اما به خاطر علاقه وافرش به موسیقی و استعداد خاصش در این زمینه، به تحصیل در رشته‌ی موسیقی پرداخت و مدرک کارشناسی ارشد خود را از آکادمی هنر "خارکوف" اوکراین دریافت کرد.