حواشی «فاطمه معتمدآریا» (18 حاشیه)

پسرش (او به مریل استریپ ایران شهرت دارد)نریمان حامد، فیلم ساز و ساکن نیویورک است. او مستند شیرین را ساخته که بخش های انیمیشن‌اش را مرجان ساتراپی برای او انجام داده است.
خردادماه93، وی از غرفه «ایران نوین فیلم»در بازار جشنواره کن بازدید کرد. او در این دیدار در جریان فعالیت ها و فیلم هایی که در غرفه «ایران نوین فیلم»ارائه می شوند، قرار گرفت.
وی در جشنواره‌های «یوروسیای کشور قزاقستان»و «بسفر ترکیه»جایزه بهترین بازیگر نقش اصلی زن را برای این فیلم محصول کشور آذربایجان، به دست آورد.
بهمن ماه94، وی بهترین بازیگر نقش اصلی زن برای بازی در فیلم «نبات»از چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «داکا بنگلادش»شد. این هنرمند که برای فیلم «نبات»به کارگردانی «الچین موسی‌اوغلو»این عنوان را بدست آورد با کسب این جایزه، چهارمین افتخار بین‌المللی را برای این فیلم، به عنوان بازیگر به دست آورد. پیش از این، این بازیگر در چهارمین دوره جشنواره فیلم‌های شرق اروپا که در وین برگزار ‌شد، جایزه ویژه دریافت کرد.
وی که طی سالهای اخیر با اقدامات و نظرات پرحاشیه خود توانسته بود نظر سینماگران غرب را به خود جلب کند، جایزه «هانری‌لانگ‌لوا»فرانسه را دریافت کرد. مسئولان این جشنواره دلیل خود را برای اعطای این جایزه به بازیگری که در سالهای اخیر، فیلم قابل توجهی را بازی نکرده حفظ ارزش های فرهنگی حرفه بازیگری و تعهد و حفظ حرمت روح هنر سینما دانستند! او پس از دریافت جایزه‌‌اش با کنایه گفت: همه ما امشب دلیلی مشترک برای باهم بودن داریم. بی‌آنکه بیاندیشیم به چه زبانی حرف می‌زنیم و در کدام کشور زندگی می‌کنیم و از کجای جهان به اینجا آمده‌ایم. بی‌آنکه بگوئیم در سرزمین‌مان سیاست‌مداران چه چیز را بین خودشان بده‌بستان می‌کنند! وی که چندی قبل مشکل سینمای ایران را نداشتن برخی صحنه ها و اتفاقات خاص همچون بوسیدن زن و مرد توسط یکدیگر دانسته بود، بعد از بوسیده شدن توسط مجری مرد مراسم واکنشی جالب از خود نشان می‌دهد تا ظاهرا" تاکید کند، مشکلات سینمای ایران در حال حل شدن است.
اردیبهشت‌ماه 95، وی سفیر محیط‌زیست جشنواره بین‌المللی فیلم «سبز»شد.
تیرماه95 وی برای بازی در فیلم «برف سرخ»به کارگردانی بهرام توکلی قرارداد بست.
پدر وی فرمانده ایستگاه آتش نشانی بوده است.
روابط عمومی سریال «شهرزاد» اعلام کرد، شایعاتی که برخی رسانه ها درباره حضور وی منتشر کرده اند، بی اساس و کذب است.
تعداد زیادی از بازیگران و سینماگران سرشناس سینمای ایران، از جمله جمشید مشایخی، پرویز پرستویی، رضا کیانیان و مهناز افشار با انتشار اطلاعیه هایی در رسانه های داخلی، به حملۀ مهاجمان تندرو به وی، بازیگر سرشناس سینمای ایران در کاشان، واکنش نشان دادند. اغلب این سینماگران، در پیام های خود، ضمن محکوم کردن این حادثه، به حمایت از او پرداخته و خواهان ادعادۀ حیثت از این بازیگر قدیمی و معتبر سینمای ایران شدند.
وی در جشنواره فیلم تائورمینا نیز کشف حجاب کرد.
وی اولین زن عضو هیئت مدیره خانه­ سینما است.
۱۷ دی (۱۳۹۰) با احضار او به دادسرای زندان اوین حکم دادگاه انقلاب درباره‌ی فعالیت‌هایتش پس از جنبش سبز به او ابلاغ شد. شعبه‌ی ۲ بازپرسی به‌ دلیل دیدار از خانواده‌ی سهراب اعرابی، بازی در فیلم تبلیغاتی میرحسین موسوی و حمایت از جنبش سبز در مصاحبه‌های پس از انتخابات، وی را به ۵۰ هزار تومان جریمه‌ی نقدی محکوم کرد.
او درباره اعتراض عده ای در نشست نقد و بررسی در کاشان اظهار داشت: «من با این که کسی با کار من و حرفه‌ام و حتی خود من مخالف باشد مشکلی ندارم ولی رفتارهای تهاجمی، توهین، بی‌احترامی، دروغ، تهمت و بی‌قانونی را نمی‌پذیرم و این اتفاقی است که در آنجا افتاد و من علاقه‌ای هم به بیان و شرح جزئیات اتفاقات ناخوشایند ضدفرهنگی ندارم.»
در ۴ بهمن (۱۳۹۴) در جریان سفر فاطمه معتمد آریا و کاوه ابراهیم‌پور، کارگردان فیلم «یحیی سکوت نکرد» به کاشان برای شرکت در اکران و نشست پرسش و پاسخ این فیلم، گروهی معترض با فحاشی و ناسزاگویی خواستار خروج آنها از شهر بودند، که با کمک نیروهای انتظامی جلسه به روال عادی خود ادامه یافت.
عبدالنبی نمازی، امام جمعه‌ کاشان در تأیید این حرکت، اعلام کرد به این فکر می‌کند که یک روز را در کاشان عزای عمومی اعلام کند.
عده‌ای از هنرمندان از جمله پرویز پرستویی و مهناز افشار در شبکه‌های اجتماعی خود به دفاع از معتمدآریا پرداخته بودند.
در خرداد (۱۳۸۹) در جشنواره‌ی کن بدون حجاب و با مچ‌بند سبز حضور پیدا کرد که منجر به ممنوع‌التصویر شدن وی شد.
وی تا زمستان (۱۳۹۲) ممنوع‌التصویر بود تا این که در این زمان دو فیلم «قصه‌ها» و «پریناز» با بازی او، همزمان پروانه‌ی نمایش گرفتند و فیلم «قصه‌ها» در جشنواره‌ی فیلم فجر به نمایش درآمد.
وی در واکنش به این خبر، شعور و درک بالای مسئولان فرهنگی دولت یازدهم ایران را از عوامل بازگشت سینمای ایران به دوران قابل احترام خود معرفی کرد.
در برنامه‌ی «هفت» مورخ ۸ بهمن ماه (۱۳۸۹) که امین تارخ به عنوان مهمان در آن حضور داشت مصاحبه‌ای با فریماه فرجامی پخش شد که در آن فرجامی که در حال کسالت بود، معتمدآریا را فردی مغرور که دائم خود را می‌گیرد توصیف کرد.
در واکنش به پخش این مصاحبه، تارخ به حمایت از معتمدآریا برای فریدون جیرانی و برنامه‌اش اظهار تاسف کرد. پس از آن رخشان بنی‌اعتماد در بیانیه‌ای این گونه تخریب شخصیت را محکوم کرد و در پی او شورای تهیه‌کنندگان و سایر اصناف هنری نیز این حرکت برنامه‌ب «هفت» را محکوم کردند.
جیرانی در برنامه‌ی بعدی «هفت» (۱۶ بهمن) از معتمدآریا عذرخواهی کرد اما گفت که پخش این مصاحبه از «ظرفیت جامعه‌ی هنری ایران» بیشتر بوده‌است.
در انتخابات ریاست جمهوری (۱۳۸۸) از میرحسین موسوی حمایت کرده بود و در فیلم تبلیغاتی به همراه زهرا رهنورد حضور پیدا کرد. در مهر ماه آن سال ممنوع‌الخروج شد.
وی که به همراه جمعی از سینماگران ایرانی قصد سفر به آمریکا و حضور در یک برنامه را داشت با حکمی که صادر شده بود موفق به این کار نشد و در مصاحبه‌ای در خلال جشنواره‌ی فیلم فجر گفت: ۴ سال ممنوع‌الکار بوده‌است.